Anton Ingolič / Nebojša Pop Tasič

Tajno društvo PGC

ODRSKA UPODOBITEV LEGENDARNE, SKORAJ ŠEST DESETLETIJ STARE MLADINSKE POVESTI.
RežijaMarko Bulc
IgrajoRok Kunaver, Mia Skrbinac k.g., Jan Bučar, Matevž Müller, Voranc Boh k.g., Jernej Kuntner, Miha Arh, Nina Skrbinšek, Nina Ivanič
ProdukcijaLutkovno gledališče Ljubljana
FotografijaUrška Boljkovac
Vrsta predstavedramska predstava
Trdinova dvorana
24.april
9.30
24.april
11.30

Tajno društvo PGC je legendarno zimzeleno besedilo, otroška klasika, ki je nastalo leta 1958 izpod peresa pisatelja Antona Ingoliča. Bil je eden prvih avtorjev, ki je po vojni črpal iz resničnega življenja mladih in je skozi njihove nevsakdanje dogodivščine obravnaval njihove težave.

Zaradi velike priljubljenosti je bila mladinska povest že leta 1961 dramatizirana in premierno uprizorjena v Mestnem gledališču Ljubljana. Zaživela je tudi kot radijska igra in priljubljena televizijska nadaljevanka režiserja Janeza Drozga.

Z znamenitim tajnim društvom Pingoclavulusom oziroma krajše PeGeCe-jem so odraščale različne generacije otrok, prvič pa bo Tajno društvo PGC v sodobni interpretaciji avtorjev Nebojše Popa Tasića in Mareta Bulca zaživelo tudi na odru Lutkovnega gledališča Ljubljana. Režijski pristop bo spodbujal gledalčevo domišljijo, predstavo pa bodo dodatno razgibali songi in gib – predstava se uvršča v tip fizičnega gledališča. Poleg napete zgodbe, zanimivih značajev in svojstvenega humorja pa v predstavi ne bodo manjkale niti resnejše teme. Tako Mihčeva zgodba nikakor ne bo zgolj kratkočasna in dinamična zgodba o detektivskem zbiranju risalnih žebljičkov, ampak tudi zgodba o srčnosti, pogumu in prijateljstvu.