POPOLNI TUJCI
Avtor
Tamara Damjanović po motivih filma
Režiser
Tamara Damjanović
Izvajalci
Tomo Tomšič, Maša Žilavec, Gorazd Žilavec, Mateja Pucko, Nejc Ropret, Ana Urbanc, Matevž Biber
Producent
Drama SNG Maribor
Fotografija
Damjan Švarc

POPOLNI TUJCI

KOMIČNA DRAMA O RAZKRIVANJU SKRIVNOSTI, UJETIH V MOBILNE TELEFONE.

Predstava Popolni tujci je nastala po motivih istoimenskega izjemno uspešnega in večkrat nagrajenega italijanskega filma iz leta 2016 v režiji Paola Genoveseja.

 

Štirje dolgoletni prijatelji in njihove najdražje, z izjemo Filipa, čigar prijateljica je doma obležala z vročino, se družijo na terasi in opazujejo lunin mrk. Večer mineva v čaru duhovitih zbadljivk, simpatičnih šal in aktualnih pogovorov o družinskih in intimnih zadevah. Ko tema pogovora nanese na informacije, ki jih skrivajo naši nepogrešljivi mobilni telefoni, se zbrana druščina junaško odloči, da ni skrivnosti, ki bi jih tajili pred prijateljskim omizjem. Nedolžna igra, da bo vsak od njih klice, SMS-e in MMS-e, ki bodo prihajali med večerjo, delil z vsemi zbranimi, sproži sprva zabavne reakcije, a lahkotnost igre se začne počasi izgubljati. Skrivnosti, ki bi morale ostati v majhnih glavah pametnih telefonov, spremenijo slike o zakoncih, partnerjih, ljubicah in prijateljih. Ta večer prav vsak od njih razkrije svojo temno plat, ki jo uspešno skriva. A poti nazaj ni več in nihče ne ve, kam bo nedolžna igra usmerila svoj tok.

 

Zelo močna točka te predstave je dejstvo, da se ti ljudje borijo za svoje ljubezni, kar danes ni samoumevno. Ker treba se je boriti za nekoga, ki ga imaš rad, tudi če dela kaj narobe.

Tomo Tomšič, igralec

Galerija

Nazaj na seznam