MOJCA ZLOBKO VAJGL: Encore

NAJLEPŠI KONCERTNI DODATKI MEDNARODNO PRIZNANE HARFISTKE.

 

Mojca Zlobko Vajgl, harfa

Mojca Zlobko Vajgl je mednarodno uspešna glasbenica, pri kateri glasbeni kritiki občudujejo predvsem njeno muzikalnost, dovršenost in izpiljenost tehnike, široki barvni spekter in izrazito artikulacijo v harfni izgovorjavi. Diplomirala je na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer zdaj deluje kot izredna profesorica harfe, podiplomski študij pa je zaključila na visoki šoli za glasbo in gledališče v Hamburgu.

V svoji bogati karieri je kot solistka nastopala z mnogimi uglednimi orkestri kot so: Slovenska filharmonija in Simfonični orkester RTV Slovenija, Beograjska filharmonija, Berlinski simfoniki, Sarajevska filharmonija, državna filharmonija Azerbaijana v Bakuu, Kijevska filharmonija, Makedonska filharmonija, Dunajski simfoniki Wiener Concert Verein, Orchestre di Padova el del Veneto, Stockholmski komorni orkester in drugi. Deluje kot komorna glasbenica in je tako sodelovala z Leipziškim godalnim kvartetom, z mednarodnim kvartetom Orpheus, z godalnim kvartetom Tartini in številnimi uglednimi solisti kot so: prvi flavtist Dunajskih filharmonikov Dieter Flury, Tobias Lea-viola, koncertni mojster Slovenske filharmonije Miran Kolbl, mezzosopranistka Bernarda Fink, flavtist Massimo Mercelli, flavtiska Ilze Urbane ter s priznanimi dirigenti kot so: Ulf Schirmer, Leopold Hager, Pavel Dešpalj, Tetsui Honna, Roberto Benzi, Israel Yinon, Evan Christ, Roman Kofman, Peter Rundel, Uroš Lajovic, Marcello Viotti, Karen Kamenšek, Georg Pehlivanian in drugi. Kot solistka nastopa v večini evropskih držav.

V Novem mestu bo izvedla program, ki ga načrtuje za svoj novi, deveti album, sestavljen iz skladb, ki jih izvaja kot encore (dodatek) po koncertu.

Več o izvajalki: http://mojcazlobkovajgl.com/sl/Nazaj na seznam