X

PRIFARSKI MUZIKANTI
Avtor
Prifarski muzikanti
Producent
Zavod Novo mesto
Fotografija
arhiv izvajalcev
Tip dogodka
koncert

Termina
nakup karte
13. 2. 2019 - 19:30
17. 3. 2019 - 19:00

PRIFARSKI MUZIKANTI

Prifarski muzikanti v Novem mestu!

Prifarci so etno glasbena skupina, ki že več kot 30 let s svojimi glasbili in glasovi poustvarja slovenske ljudske pesmi, izvaja zimzelene melodije, svetovne uspešnice, ljudske pesmi drugih narodov in zapoje tudi kakšno pesem dalmatinskih klap. So zmagovalci številnih festivalov, posebej ponosni pa so na enajst zaporednih letnih koncertov v največji dvorani Cankarjevega doma, ki so praviloma razprodani.

S pesmijo in vižami ohranjajo bogato in raznovrstno slovensko ljudsko izročilo, odlikuje jih štiriglasno petje, glasbeniki kritiki pa jih uvrščajo med najboljše etno glasbene skupine na Slovenskem. 

V Novem mestu nam bodo pripravili pester in presenečenja poln večer z obilo slovenskih ljudskih pesmi, popevk, zimzelenih melodij, tujih uspešnic pa tudi kakšna dalmatinska se bo našla.

Prifarci so: Mitja Ferenc na berdi, kitari in bas kitari (drugi tenor), Valentin Južnič na bisernici (prvi bas), Martin Marinč na diatonični harmoniki (drugi bas), Toni Obranovič na klavirski harmoniki (prvi tenor), Uroš Obranovič na bugariji (prvi tenor), Jernej Pečak na violini (drugi tenor) in Brane Počkar na braču (prvi bas).

Predprodajna cena: 15 €  (do 31. 1. 2019)
Redna cena: 17 € (od 1. 2. 2019 do koncerta)

Galerija

Nazaj na seznam